18:00

Viksgalan hälsar välkomna med drink och mingel i Valdemarsviks Folkets Hus.

18:30

Galamiddag, prisutdelningar och högklassig underhållning av komiker och konferencier Martin Svensson.


DJ Daniel Kulas.

01:00

Viksgalan 2023 tackar för sig och säger godnatt för det här året.

Årets företagare – Företagarna Valdemarsvik

Årets Unga företagare – Valdemarsviks Kommun

 Årets Besöksnäringsföretag – Visit Valdemarsvik

Årets Hållbara företag – Valdemarsviks Kommun

Årets Kulturpris – Tryserum-Hannäs kulturhistoriska stiftelse

Årets Nyföretagare – Nyföretagarcentrum


Martin Svensson Komiker och konferencier.

Konferencier för galan är Martin Svensson från Helsingborg. Martin är en mycket erfaren och rutinerad komiker och konferencier och har hållit i många galor runt om i Sverige och har även utsetts som Årets Konferencier. Martins standup ser man främst på företagsarrangemang men även på scener som Norra Brunn i Stockholm där han är en återkommande publikfavorit. Skrattgaranti utlovas!

Pitch Up, en ny showgrupp med unga talanger som har officiell världspremiär på Viksgalan minsann. Unga entreprenören Elsa Göransson har bildat gruppen där hennes syster Alva Göransson, båda från Söderköping, samt Hugo Magnusson ingår. Det blir hitlåtar för allas smaker från 70–2020 tal. Namnet Pitch Up är dubbelbottnad och betyder tonhöjd vilket passar väl in på gruppen då alla sjunger samt att man pitchar (säljer) sin idé’. I detta fall deras showgrupp. De utlovar en nostalgisk musikalisk kväll med modern fräschör och ungdomlig energi.

DJ Daniel Kulas 

Daniel som är en “gammal” viksbo är en DJ med passion för nostalgi-hits från 70, 80 & 90-talet men som samtidigt också har en vass fingertoppskänsla för 2000-talets party-hits och club-musik. Med en förmåga att läsa av publik och stämningen på dansgolvet har han utan tvekan varit en framgångsfaktor och bidragit till fulla dansgolv, oavsett ålder och musiksmak.

Kvällens galamiddag

Levereras av kökschef Martin Wiklander från Bistro Restaurang & Catering
Fördrink & variation av canapéer 

Champagne – Guldkula Premier Cru. Alkoholfritt mousserande – Richard Juhlin Blancs de blancs


Förrätt

Bakad vit sparris i brynt smör, äggula ”63 grader” , forellrom, krispig kavring, brynt dillsmör.

Vin: W2 Riesling Pinot Gris


Varmrätt

Kolgrillad kalvrygg, brynt kalvsky, ramslöksemulsion, potatis- & jordärtskocksterinne, vårprimörer & friterade vårörter.

Vin: Montgravet Cabernet S Merlot


Dessert

 Inkokt rabarber, ”rökt” vaniljbavaroise, mandelkaka, vallmo.

Kaffe. Avec kan köpas i baren